Woningbouw

Van huis naar thuis

Een woning bouwen is spannend. Het begint bij het ontwerpen van de woning, waar wij u uiteraard in kunnen adviseren. Daarnaast kunnen wij u ook begeleiden in andere onderdelen die komen kijken bij het bouwen van een woning, zoals; bouwtechnieken, duurzaamheid, materiaalkeuzes en het aanvragen van een bouwvergunning. Wij zien elk project als maatwerk, wat individuele aandacht en een scherp oog voor detail nodig heeft.

Wij laten graag de resultaten voor ons spreken.

Passief wonen

Passief wonen en energiezuinig wonen zijn twee begrippen die erg op elkaar lijken. Passief wonen is gericht op nieuwbouw. Passief wonen staat voor een moderne en energiezuinige woning die gebruik maakt van de nieuwste technieken omtrent duurzaamheid. Het implementeren van deze moderne technieken zorgt voor een lage energiebehoefte (soms zelfs energieneutraal!). Kenmerken van een dergelijke woning zijn onder andere:

  • Optimale isolatie
  • Warmteterugwinning
  • Luchtdicht bouwen
  • Gebruik van duurzame energie bronnen
  • Goede luchtkwaliteit

Bij het bouwen van een passieve woning wordt al vanaf het eerste ontwerp gekeken naar de mogelijkheid om deze technieken toe te passen. Dus, passief wonen staat voor een comfortabele woning met een lage energiebehoefte en dus ook een lagere energierekening en in de toekomst! Wilt u meer weten over passief wonen?

Energiezuinig wonen

Energiezuinig wonen wordt steeds belangrijker. Energiezuinig wonen staat voor duurzame oplossingen die kunnen worden toegepast op bestaande gebouwen. Dit kan bijvoorbeeld het verbeteren van de isolatie zijn door middel van dubbel glas, het behoud van warmte door bijvoorbeeld het afdichten van kieren of de overstap naar een warmtepomp of een zuinigere cv-ketel. Ook als u andere, specifieke wensen heeft met betrekking tot duurzaamheid kunt u gerust contact met ons opnemen.