Geschiedenis en toekomst

Al meer dan 100 jaar een familiebedrijf
Bouwers sinds 1908. Bouwbedrijf Koster is een familiebedrijf met een rijke historie. Met meer dan 100 jaar ervaring staan wij altijd klaar voor onze klanten.
Geschiedenis van het bedrijf
In 1908 is Bouwbedrijf Koster opgericht door Chris Koster (I). Het bedrijf was actief in de nieuwbouw en verbouw. In 1930 is het bedrijf door twee van zijn zonen overgenomen. De tweede wereldoorlog was een moeilijke tijd. Na de oorlog hebben de broers de keuze gemaakt om met twee andere plaatselijke aannemers één overkoepelend bedrijf te starten: Bouwbedrijf Friso. Een doelstelling was om grotere werken in het westen van het land aan te nemen. Het bleek een goede formule. Decennia lang zijn er grote en bovendien ook mooie werken gerealiseerd. Uiteindelijk is het bedrijf verkocht. Chris Koster (II) heeft vervolgend Bouwbedrijf Doevendans overgenomen en is na naamsverandering in Bouwbedrijf Koster BV verhuisd naar de Edisonstraat, waar zij nu nog altijd gevestigd is.
Huidige situatie
In het jaar 1990 heeft Johan Koster het bedrijf overgenomen. Ondertussen alweer de vierde generatie bouwer. Het bedrijf heeft diverse recessies overleefd door gebruik te maken van de kennis en ervaring van de generaties voor hen. Momenteel heeft het bedrijf 10 vaste medewerkers in dienst. Daarnaast worden er onderaannemers als metselaars en installateurs ingehuurd en aangestuurd.

 

In 2017 is ook de zoon van Johan: Chris Koster (III) -vernoemd naar zijn grootvaders- het bedrijf ingestapt. Chris Koster is de vijfde generatie Koster die zich met grote passie voor de bouw inzet om de beste resultaten te behalen voor de klanten van het bouwbedrijf.

Een blik op de toekomst
Er wordt samen verder aan de toekomst van het bedrijf gebouwd. De bouw is een dynamische sector die veel flexibiliteit vergt van de aannemer. Met zowel oude- als nieuwe generatie in het bedrijf kunnen wij ons in elke visie vinden. Wij zien in een nauwkeurige, daadkrachtige en klantgerichte aanpak een werkwijze waarin wij de belangen van onze klanten kunnen behartigen. Deze aanpak vormt een betrouwbare bouwer die voor zowel de kleine als grotere klanten klaar staat!